Mijn Profiel

afbeelding van Erwin van de Pol
PERSONALIA Erwin van de Pol
CONTACT
Facebook
Twitter
BIOGRAFIE

Ben wel eens actief als onderzoeker, maar voel me vooral bovenzoeker. Een grazer naar kennis om dingen en vooral mensen met elkaar te verbinden, met als motto, “Alle Menschen werden Brüder”. Vernieuwing komt vaak uit de randen van een vakgebied.

Ik doe dat als bovenzoeker door een aantal activiteiten. Ben aangesloten bij het Platform Economie & Ruimte, waar we met een paar vrijwillige vrijdenkers op zoek zijn naar de logica van de plek: http://www.economie-ruimte.nl/ .  Ook organiseren we met een groep mensen zonder winstoogmerk, puur uit interesse in de toekomst van gemeenten, ‘gemeentebelevingen’. We organiseren dat door een beleving te creëren. We gebruiken altijd spannende locaties en werken samen met mensen die een originele kijk hebben op de lokale overheid: http://www.gemeentebeleving.net/ . Ook zit ik met vooral wetenschappers in de Raad voor Inspiratie WATERgraafsmeer, een tijdelijk duurzaamheidsprogramma geïnitieerd door waterschap en stadsdeel met als thema water, dat gaat over stedelijke verdichting, klimaatverandering en veranderende sociaal maatschappelijke verhoudingen  in mijn wijk, de Amsterdamse Watergraafsmeer.

Op een intermezzo in het diplomatenklasje van Buitenlandse Zaken na, ben ik 28 jaar werkzaam als organisatie-adviseur. Ik begeleid vanuit Rijnconsult met name verandertrajecten bij de lokale overheid, op het gebied van bouwen en wonen en in de industrie in alle delen van het land en elders in de wereld. Focus in mijn activiteiten liggen met name op netwerkorganiseren en ontwikkelen van organisaties, expertises en mensen. Heb vier prijzen gewonnen op mijn vakgebied en was daarbij nog eens driemaal (inter)nationaal genomineerd voor onderscheidingen voor mijn werk als adviseur. Heb circa 350 artikelen geschreven. Ben daarnaast actief in het onderwijs: docent (SIOO en Haagse Hogeschool), lid en voorzitter accreditatiecommissies (NQA en NVAO), voorzitter examencommissies (NEMAS en Associatie voor Examinering) en lid Commissie Opleiding en Toelating VGME.