Stadsgesprek

Stadsgesprek

Wat het is

Een stadsgesprek begint als gesprek tussen mensen die betrokkenheid bij een maatschappelijk thema delen en waaiert via hun netwerken uit over de stad. Daarmee is het een middel om betrokkenheid zichtbaar te maken, te vergroten en om te zetten in acties. Door dit onderzoekend te doen, organiseert het stadsgesprek de aandacht en genereert het ook nog eens kennis.

Voor wie het is

Alle organisaties (bijvoorbeeld gemeenten, woningcorporaties, welzijnsorganisaties, hogescholen, ondernemersnetwerken) die er belang bij hebben te weten wat er in een stad, dorp of wijk rond een maatschappelijk thema speelt, de aandacht daarvoor lokaal willen bundelen en door een groeiend netwerk willen versterken, kunnen een stadsgesprek bij ons aanvragen. Voor provincies en andere stadsoverstijgende organisaties kunnen wij stadsgesprekken in meerdere gemeenten organiseren. Een stadsgesprek kan ook prima gecombineerd worden met een zwermonderzoek.

Voorbeelden

In de loop van de jaren hebben we veel ervaring opgedaan met stadsgesprekken, ook al noemden we ze destijds niet altijd zo. Voor het gemak hebben we het hier alleen nog over stadsgesprekken.