Bootcamp narratieve data

Bootcamp narratieve data

Workshop

Steeds meer publieke professionals willen hun werk laten aansluiten bij wat mensen echt belangrijk vinden, nodig hebben en zelf kunnen. De belangstelling voor narratief onderzoek groeit daardoor. Om in de vraag naar ondersteuning bij narratief onderzoek te voorzien, bied ik wekelijks een boot camp aan. Dit bestaat uit drie delen:

  1.     narratieve theorie (ochtend)
  2.     narratieve data (middag)
  3.     narratieve analyse (avond)

De onderdelen zijn los en op elke maandag te volgen (adres: Paddepoelseweg 8 te Nijmegen).

Geef in het onderstaand uitklapmenu aan welke datum je kiest voor de workshop NARRATIEVE DATA (info over doel en prijs staat hieronder). Op dit studieonderdeel zijn de Voorwaarden Studieonderdelen van toepassing.

Doel

Verhalen zijn overal. Welke verhalen geven het beste antwoord op je onderzoeksvraag? Hoe selecteer je bestaande verhalen (in beleidsdocumenten, media, boeken, et cetera) en hoe selecteer je mensen om hun verhaal aan jou te vertellen (interviews)? In de workshop “Narratieve data” leer je hoe je een onderzoeksontwerp moet maken voor narratief onderzoek en hoe je de verhalen die je nodig hebt verzamelt. Het accent bij dit laatste ligt op narratief interviewen.

We maken gebruik van de readers Maken van een design voor narratief onderzoek (hier te bestellen) en Narratieve data (hier te bestellen); beide zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Docent(en)

dr. Floor Basten

Locatie: 

Nijmegen

Aantal plaatsen

4

Prijs

€ 180,00